Bergendahls Food - Lindbaks snabbaste projekt

Ett viktigt genombrott för Lindbak gjordes i slutet av 2014 då Lindbak Sverige träffade avtal med Bergendahls Food om att leverera nytt butiksdatasystem. Detta har också präglat arbetet för hela bolaget under 2015. Lindbak har under 2015 genomfört det för Lindbak snabbaste projektet hittills och under 2015 har 45 varuhus med 800 kassaplatser installerats med nytt kassasystem från Lindbak inklusive nya integrerade system för självbetjäning. Redan idag självskannar 50% av Citygross varuhuskunder och detta ökar stadigt.

Bergendahls installerar butikslösningar som skall ge konsumenterna en bekvämare och mer inspirerande shoppingupplevelse. En målsättning med det nya systemet är att det skall gå smidigare att ta sig igenom varuhuset och att betala.

Systemlösningen är dessutom mer centraliserad än tidigare och innehåller det senaste i form av mjukvara som gör det möjligt att centralstyra priser, sortiment och kampanjer vilket ger god uppföljning av lönsamhet och styrning av butikerna.

Systemet är även utformat för att enkelt kunna integrera till andra system och för att kunna stödja marknadens inititiv med att möta kunden på nya sätt och i nya kanaler. Det ges även möjlighet att kunna skapa skräddarsydda erbjudanden och bonuserbjudanden som faller ut automatiskt vid betalning i kassan vilket sparar tid i kassalinjen.

Med Bergendahls som kund säkrar Lindbak strategin och expansionsplanen som ligger för svenska marknaden för flera år framåt. Detta hade aldrig varit möjligt utan det fina samarbete och det fantastiska engagemang som visats från såväl Bergendahls personal som alla projektdeltagare från Lindbak.