Det bästa alternativet för Blomsterlandet

Blomsterlandet har inlett ett samarbete med Lindbak Retail Systems. 50 butiker från Malmö i söder till Luleå i norr ska få en mer användarvänlig lösning med fokus på effektivitet och god kundupplevelse. – Lindbaks system var tekniskt sett det bästa alternativet. De har ett sunt och långsiktigt tänkande som vi förväntar oss ska bidra till att utveckla vår verksamhet i framtiden, säger Tirdad Hossainzadeh, projektansvarig på Blomsterlandet.

Lindbak Retail Systems är ett familjeägt norskt företag i Lindbakgruppen med en omsättning på närmare 700 miljoner kronor. Lindbak Sverige har sin bas i Göteborg och en stark position på den svenska marknaden. Under de senaste åren har allt fler större detaljhandelskedjor valt Lindbaks lösningar för att vidareutveckla sina verksamheter – framför konkurrerande aktörer som t.ex. Visma och Microsoft.

– Vi har en stark tillväxt som bekräftar det värde vi tillför våra kunder i form av innovativa lösningar och långsiktighet, säger bolagets svenska VD Christina Bergqvist. Vi närmar oss 10 procent av marknaden för butikssystem inom detaljhandeln i Sverige och med vår starka leveransförmåga kan vi snabbt anpassa oss till nya marknadskrav – vilket är oerhört viktigt för våra kunder. Den senaste kontrakterade kunden är den rikstäckande detaljhandelskedjan Blomsterlandet.

– Vi är mycket glada över samarbetet, säger Christina Bergqvist. Vår lösning för Blomsterlandet sätter kunden i centrum och skapar en god köpupplevelse i alla säljkanaler – vare sig det handlar om butik eller e-handel. Det är en intuitiv och användarvänlig lösning som ger rätt beslutsinformation och trygghet i priser, kampanjer och analyser.

Lindbak ska leverera lösningar för kedjans huvudkontor, butiker och kassaplatser. Lojalitetslösningen ger stora möjligheter till målstyrda medlemsurval, personliga erbjudanden och analys. Medlemmar och medlemsbonus hanteras i flera kanaler och administrationen för kundtjänst förenklas avsevärt. Lindbak utvecklar kontinuerligt lösningen i takt med förändrade marknadskrav. Under 2016–2017 sker ytterligare strategiska satsningar på lojalitet och mobilitet.

– Vi hade vårt case ute hos flera leverantörer men blev imponerade av Lindbaks professionalism och kompetens, säger Tirdad Hossainzadeh. De signalerade tydligt att de är måna om sina kunder och vi fick bra referenser från flera av deras större retailkedjor. De senaste åren har vi byggt upp en fantastisk kundklubb på Blomsterlandet. Vi ser nu fram emot chansen att höja nivån ytterligare och erbjuda våra kunder ett ännu större mervärde.

Lindbaks Christina Bergqvist ser dessutom stora likheter i de båda företagskulturerna.

– Både Lindbak och Blomsterlandet är privatägda entreprenörsföretag med korta beslutsvägar. Vi jobbar med innovation i tätt samarbete med våra kunder och vår nya samarbetspartner ställer höga krav. Det gillar vi och ser fram emot ett långsiktigt samarbete.