EG köper Lindbak Retail Systems AS

EG har köpt det norska IT bolaget Lindbak Retail Systems AS. Uppköpet är det första med Francisco Partners som ägare och gör EG till ett ledande programvaruföretag för detaljhandeln i Norden.

- Lindbak Retail Systems är det näst största uppköpet i EG:s histora, enbart köpet av Silkeborg Data var större. Detta är därför ett tydligt exempel på att vi startar en ny epok tillsammans med Francisco Partners, säger Mikkel Bardram, CEO EG.

- Det är ett bra förvärv, då det är en bra match mellan Lindbak Retail Systems och EG. Vi har samma fokus på kunder, och båda bolagen satsar på egenutvecklad programvara. Samtidigt kan vi se att Lindbak Retail Systems har hög branschkunskap inom detaljhandeln, som är viktigt för framgång. Vi glädjer oss därför att lära av våra nya kollegor och dela vår kunskap med dem, säger Mikkel Bardram, CEO på EG.

Lindbak Retail Systems (LRS) blir överfört som ett stärkt och självständigt affärsområde inom EG, och fokus är fortsatt på detaljhandelskedjor med huvudkontor i Norge, Sverige och Danmark.

- Uppköpet av Lindbak Retail Systems visar vår ambition att fortsätta EG’s tillväxt genom uppköp av bolag med branschspecifik programvara. Detta är bara början, säger Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners och styrelsemedlem i EG.

Både anställda och nuvarande ledning i LRS går över till EG, där bolagets Administrerande direktör Erik Tomren ingår i EG’s koncernledning med ansvar för en ny retail-division:

- Det har varit viktigt att finna en offensiv och bra ägare som EG, som vill investera i vidareutveckling av Lindbak Retail Systems och ta bolaget till nästa nivå. EG har flera viktiga kunder och goda branschlösningar för detaljhandeln, så jag ser fram emot att vi tillsammans kan tillföra både existerande och nya kunder ökat värde genom erbjudande av marknadsledande lösningar, säger Erik Tomren, Administrerande direktör på Lindbak Retail Systems.

EG har tagit över Lindbak Retail Systems den 1 juni 2019. Alla avtal med kunder, leverantörer och samarbetspartners fortsätter som tidigare. Parterna önskar inte upplysa om affärsvärdet.

Om EG
EG är en skandinavisk programvaruverksamhet med mer än 1.000 anställda, fördelade på 15 platser i Skandinavien och Polen. Vi utvecklar, levererar och supporterar egen programvara till mer än 9.500 privata och offentliga kunder. Läs mer på eg.dk.

Om Lindbak Retail Systems
Lindbak Retail Systems levererar affärskritiska IT-lösningar till ambitiösa detaljhandelskedjor inom segmenten dagligvaror, fackhandel och servicehandel. Verksamhetens 130 anställda betjänar dagligen mer än 4.000 butiker i Nordeuropa från kontoren i Oslo, Bergen, Trondheim och Göteborg.


Kontakt för ytterligare upplysningar

Mikkel Bardram

EG: CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, mail: mibar@eg.dk

Erik Tomren

Lindbak Retail Systems: Administrerande direktör, Erik Tomren,
telefon +47 992 96 943, mail: erik.tomren@lindbak.no


Kundeweb

Kundeweb

Glemt passordet ditt?
Få e-post med nytt passord