Lindbak integrerar Klarna fullt ut - INTERSPORT lanserar flexibel betallösning i alla butiker

Lindbak stärker samarbetet med Klarna och möjliggör för Lindbaks kunder att kunna erbjuda större flexibilitet i val av betalsätt både online och i butik. Tack vare integrationen lanserar nu INTERSPORT Klarna In-store i 140 butiker i Sverige och blir därmed den senaste i raden av Lindbaks kunder som använder Klarnas smidiga betallösningar.

För Lindbak är samarbetet med Klarna strategiskt viktigt eftersom Klarnas betalningstjänster passar väl in i den flexibilitet som efterfrågas på marknaden. Att kunna erbjuda samma valfrihet online som i butik har tidigare varit en utmaning, men möjliggörs nu genom Klarnas In-store lösning som säkerställer en enkel, smidig och snabb hantering direkt i kassan. INTERSPORT har nu lanserat denna lösning i alla sina 140 butiker i Sverige, varav 9 Löplabbet.

- Vi jobbar hårt för att erbjuda en köpupplevelse i världsklass för våra kunder och som en del i det arbetet har vi nu en sömlös integration med våra partners Klarna och Lindbak för att alltid erbjuda kunden stor valfrihet i betalningsupplägg, i alla kanaler, säger Johan Lidenmark, Chief Digital Officer på INTERSPORT.

- Lindbak är en viktig samarbetspartner för oss och möjliggör att våra smidiga betallösningar Betala direkt, Betala sen och Dela upp, finns tillgängliga för handlare både online och i butik. Med vår In-store lösning suddar vi ut gränserna mellan e-handel och fysisk butik och kunderna kan själva bestämma hur de vill betala. Att INTERSPORT väljer att lansera Klarna In-store ser vi som ett bevis på hur efterfrågad och smidig denna lösning är. Nu ser vi fram emot att erbjuda våra flexibla betallösningar till ännu fler av de nuvarande och framtida handlare anslutna till Lindbak, säger Björn Widerström, Partneransvarig på Klarna.

En integrering av Klarna i Lindbaks handelslösning innebär att handlare kan utnyttja Klarnas betalningserbjudande lika smidigt i alla kanaler, både online och i fysiska butiker. Dessutom erbjuder Lindbak en smidig och automatiserad hantering av returer som reducerar handlarnas kostnader.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Klarna och att INTERSPORT valt vår lösning för att skapa goda köpupplevelser både online och i fysiska butiker. Styrkan i lösningen är att den stödjer alla händelser i köpprocessen med full flexibilitet och enkelhet för kedjan och konsumenterna, säger Christina Bergqvist, VD Lindbak Retail Systems AB.

Lindbak har stöd för två av Klarnas lösningar, Klarna Checkout och In-store. Genom att använda Klarna kan fysiska- och e-handelsbutiker skapa en direktkommunikation mellan order och lager. Sker det någon förändring hos handlaren justeras priset automatisk så att rätt belopp faktureras när varorna är levererade, utan att manuell handpåläggning från handlaren behövs. Även krediteringar vid till exempel retur eller reklamation sker på samma sömlösa sätt mellan Klarna och konsument.

Med Klarna In-store får kedjorna och butikerna ytterligare en betalningslösning att erbjuda kunder i fysiska butiker. Klarna In-store innebär att kunden via sin smartphone kan välja att betala direkt, via delbetalning eller via faktura. Kunden anger mobilnummer i kassan och får direkt ett sms med en länk där man kan välja betalsätt och slutföra sin betalning. Klarna står för all konsumentrisk och handlaren får betalt direkt av Klarna.